دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1400 - 11:04

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل | دستاوردها و امکانات

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل خرداد ۱۳۶۵ با هدف بالابردن سطح تحصیلات دانشگاهی جوانان و علاقه‌مندان به دانشگاه وارد جرگه آموزش عالی شد.
کد خبر : 595346
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل خرداد ۱۳۶۵ هجری شمسی به همت مرحوم سیدعلی طبری‌پور با هدف بالابردن سطح تحصیلات دانشگاهی جوانان و علاقه‌مندان به دانشگاه در زمینه‌های مختلف و تربیت نیروهای متخصص و متعهد یبرای رفع نیازهای علمی و فنی جامعه با تأسیس سه رشته پزشکی، مامایی و پرستاری در مقطع کارشناسی و ۱۷۰ دانشجو وارد جرگه مقدس آموزش عالی شد.


از آن سال تاکنون واحد دانشگاهی بابل توانسته است به پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه‌های مختلف علمی نائل آید و با تلاش و کوشش رؤسای این واحد دانشگاهی و کارکنان خدوم، چهره این دانشگاه از نظر کیفیت و کمیت و فضای آموزشی و ارتقای سطح علمی با بهترین دانشگاه‌های کشور قابل‌مقایسه است به‌طوری که درجه سازمانی این دانشگاه با چند پله جهش از متوسط به بسیار بزرگ نوع الف تغییر کرد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با ۳۵ سال فعالیت و تلاش و بالندگی در عرصه علم و دانش و پژوهش توانسته به نوبه خود در سطح کشور و منطقه نقش ارزشمندی ایفا کند، این واحد دانشگاهی اکنون دارای سایت بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در کیلومتر ۳ اتوبان بابل– قائم‌شهر، دارای ۲۹۵ هزار و ۹۱۸ مترمربع زمین، ۷۴ هزار و ۹۲۰ متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، سالن ورزشی چندمنظوره است.


سالن‌های ورزشی دارای استاندارد بین‌المللی واحد بابل به مساحت ۶ هزار و ۳۰۰ متر مربع دارای تجهیرات مدرن به ظرفیت ۳ هزار و ۲۰۰ نفر صندلی تماشاچی و کنفرانس با تجهیزات کامل صوتی و تصویری و سایت کامپیوتر مجهز، ۳۶ باب آزمایشگاه مدرن و استاندارد، ۲۰ کارگاه آموزشی، ۱۲۸ رشته آموزشی، حدود ۵ هزار و ۷۰۰ دانشجو، ۱۲۸ نفر عضو هیئت‌ علمی تمام‌وقت، ۱۷۵ کارمند و ۱۵۰ حق‌التدریس است.


بیش از ۳۶ هزار دانش‌آموخته فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اکنون در مشاغل مختلف جامعه کاری کشور مشغول به فعالیت هستند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل | دستاوردها و امکانات


در این مدت گذشته از ساخت ساختمان‌های آموزشی، پژوهشی، سالن‌های متعدد آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات پیشرفته آموزشی و تحقیقاتی، لابراتوار زبان، امکانات دیداری و شنیداری مناسب، برگزاری همایش‌های ملی، منطقه‌ای و داخلی و بیش از ۳۰۰ کارگاه آموزشی برای اعضای هیئت‌ علمی و کارکنان، تصویب چندصد طرح پژوهشی با رویکرد نوآوری و تولید، طرح‌های موفق پژوهشی، ارائه مقالات ISI و دستاوردهای بزرگ علمی، فرهنگی و دانشجویی در دستور کار بوده است.


تشکیل کانون‌های متعدد دانشجویی، فعال‌شدن حوزه انتشارات دانشگاه، چاپ فصلنامه تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی با درجه علمی، پژوهشی و جامعه‌شناسی مطالعات جوانان و فصلنامه علوم تکثیر آبزی‌پروری و کتب متعدد دانشگاهی راه‌اندازی بزرگترین کتابخانه با بیش از ۸۶ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب نمونه‌های از کارهای علمی و پژوهشی و تدفین دوتن از شهدای گمنام هشت‌سال دفاع مقدس برای بهرمندی دانشجویان، استادن و کارکنان از معرفت معنوی شهدا در فضای علمی و فرهنگی کنار مسجدالزهرا(س) دانشگاه و ایجاد یادمان شهدا از دیگر افتخارت این واحد دانشگاهی است.


دانشکده علوم‌پزشکی


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل | دستاوردها و امکانات


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل از محدود دانشگاه‌های شمال کشور است که در حوزه علوم پزشکی پیشتاز بوده که سند تأیید این ادعا تأسیس این دانشگاه در سال ۱۳۶۵ با دو رشته پرستاری و مامایی است. دومین پیشتازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی و همکاری و تعامل بسیار مطلوب با دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مازندران و بابل بوده است که سبب شد شهرستان بابل قطب پزشکی شمال کشور شود.


سال ۱۳۶۸ رشته علوم‌آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل مجوز فعالیت گرفت و پذیرش دانشجو در رشته علوم آزمایشگاهی در همان سال شروع شد که تاکنون ۶ هزار و ۶۹ دانشجو در سه رشته پرستاری، مامایی، علوم‌آزمایشگاهی از این واحد دانشگاهی فارغ‌التحصیل شدند که اکثر قریب به اتفاق در بیمارستان‌های این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.


تأسیس دانشکده علوم پزشکی، جذب اعضای هیئت‌علمی در گرایش‌های مختلف علوم پزشکی در مقاطع دکتری، اختصاص یک ساختمان مستقل به دانشکده علوم‌پزشکی، اخذ مجوز رشته کارشناسی بهداشت، تأسیس دفتر EDO دانشکده، تشکیل کمیته تحقیقات دانشجویی، مجوز کمیته اخلاق دانشگاهی و ارتباط تنگاتنگ با نظام پرستاری کشور و انتخاب دانشجوی پرستاری به عنوان رئیس نظام پرستاری دانشجویی از مهم‌ترین فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی است.


دانشکده سما


مرکز آموزشی و فرهنگی سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل از سال ۱۳۷۴ با فعالیت آموزشی و فرهنگی خود را با راه‌اندازی مدرسه آغاز کرد و سال ۱۳۸۲ موفق به اخذ و راه‌اندازی آموزشکده فنی‌وحرفه‌ای سما با رشته‌های کودک‌یاری، ساختمان، صنایع‌چوب‌وکاغذ، نقشه‌کشی عمومی، نقشه‌کشی معماری، گرافیک و الکترونیک شد.


این مرکز در بخش مدارس نیز به‌غیر از دوره دوم متوسطه پسران همه مقاطع تحصیلی پسران و دختران به‌علاوه انیستیتو زبان انگلیسی را راه‌اندازی کرده است.


اهداف آموزشکده سما در بخش مدارس آموزش مهارت‌محوری در کنار آموزش علمی به منظور پاسخ به نیازهای فردی و اجتماعی زندگی دانش‌آموزان و سوق دادن و هدایت آنان به رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای آموزشکده و دانشگاه آزاد اسلامی است که سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نزدیک به ۷۵۰ دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند.


در بخش آموزشکده نیز آموزش گارگاهی و فنی‌وحرفه ای متناسب با نیازهای بازار کار و مشاغل حرفه‌ای اجتماعی جامعه تعداد ۹۵۰ دانشجو در حال تحصیل هستند.


چشم‌انداز آینده دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل | دستاوردها و امکانات


واحد دانشگاهی بابل با گسترش فعالیت‌های پژوهشی دانشجویی و فرهنگی با توجه به نیاز منطقه به رشته‌های تحصیلی جدید و تأسیس مقاطع تحصیلی بالاتر، در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری معطوف داشته است و تاکنون موفق به اخذ ۵۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد،۱۷ رشته در مقطع دکتری تخصصی و یک رشته درمقطع دکتری حرفه‌ای دامپزشکی شده است، مراحل قانونی برای تأسیس چند رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد و برخی از رشته‌های شاخه پزشکی نیز به‌زودی به مجموعه رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل اضافه می شود.


ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به‌ویژه در دوره‌های تحصیلات تکمیلی که نیروی انسانی متخصص و کارآمد باید تربیت شوند از دیگر اهداف در این واحد دانشگاهی است.


ایجاد انضباط مالی و مدیریت بر هزینه و رعایت اصل صرفه‌جویی با توجه به کاهش تعداد دانشجو و فرهنگ‌سازی با توجه به رویکرد باورهای دینی و مذهبی مبتنی بر مسئولیت‌پذیری، تعهد، انجام کار، پاسخگویی و تکریم ارباب رجوع همراه با صداقت و امانت‌داری، تشکیل ستاد جذب دانشجو بدون آزمون برای افزایش کمی تعداد دانشجویان با توجه به کاهش رشد جمعیت و افزایش دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی با رویکرد تقویت باورهای اعتقادی، مذهبی کارکنان دانشگاه برای افزایش تعهد اجتماعی، وجدان کاری و... توجه به سرمایه اجتماعی با هدف ایجاد وحدت، یک پارچگی و همگرایی میان استادان، دانشجویان و کارکنان، حرکت به سمت آزمایشگاه مرجع شدن در استان مازندران از دیگر اهداف این واحد دانشگاهی است.


پیگیری عضویت دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در انجمن بین‌المللی دامپزشکان جهان، ارتقای کیفیت آموزش از طریق مدیریت و انسجام بیشتر در مدیریت مدیران گروه‌های تخصصی و برنامه‌ریزی برای اشتراک بیشتر منابع الکترونیکی برای استفاده استادان و دانشجویان این واحد دانشگاهی، تمرکز بر فعالیت‌ها و طرح‌هایی که دارای شاخصه‌های استاندارد ندارند و نیز رعایت استانداردهای آموزشی، پژوهشی و بخشنامه‌های صادره از سوی سازمان مرکزی دانشگاه از دیگر اهدافی است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل پیگیری می‌شود.


در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل از ابتدا تاکنون مرحوم سیدعلی طبری‌پور(مؤسس) خرداد ۱۳۶۵ تا۱۳۷۱؛ بیژن غم‌خوار از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳، حجت‌الاسلام حسن قلی‌پور از ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۱، حجت‌الاسلام سیدحسین ابراهیمیان از ۱۳۹۱تا ۱۳۹۳، حجت‌الاسلام حسن قلی‌پور از ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، همایون مؤتمنی از مرداد ۱۳۹۶ تا آذر ۱۳۹۶، وحید فلاح سیادکا از آذر۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۹۹ و سید میرالله حسینی از اردیبهشت ۹۹ ریاست این واحد دانشگاهی را بر عهده داشته‌اند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



دانلود فایل


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب